Choď na obsah Choď na menu

Ubytok hmotnosti

Princíp uhorkovej diéty

Počas leta je veľmi vhodnou a finančne nenáročnou práve uhorková diéta. Podstata uvedenej diéty spočíva vo výlučnej konzumácii uhoriek. Keďže sa chudnúci stravuje len jedným druhom zeleniny, tak by trvanie uhorkovej diéty nemalo prekročiť limit jedného týždňa. Optimálne trvanie uvedenej diéty je 3 až 5 dní. Podľa názorov tých, ktorí praktizovali uhorkovú diétu sa pomocou nej dá schudnúť až 5 kilogramov.

Uhorková diéta nie je vhodná pre ľudí, ktorí majú slabé srdce alebo rôzne kardiovaskulárne problémy!

Prečo práve uhorky?

Odborníci na výživu a stravovanie sa zhodujú v tom, že uhorky pomáhajú prečistiť črevá, normalizujú metabolizmus a zlepšujú aj vzhľad pokožky. Dôvodom je fakt, že uhorky pozostávajú predovšetkým z veľkého množstva vody a vlákniny.

Menu počas uhorkovej diéty

Keďže sa jedná o monodiétu, diétne menu tvoria len uhorky. Podmienkou je bez soli, aby sa zabránilo zadržiavaniu vody v tele.

Recept na uhorkový šalát

Približne jeden kilogram čerstvých šalátových uhoriek nakrájame na veľké kusy a pridáme zelenú petržlenovú vňať, Môžeme dochutiť citrónovou šťavou. Túto zmes jeme počas celého dňa, takže si všetok takto pripravený uhorkový šalát rozdelíme na 4 až 5 porcií. Dovolené je doplniť šalát krajcom tmavého celozrnného chleba.

Uhorkový šalát s vajíčkami

Ďalší diétny deň pridáme do šalátu okrem vyššie uvedených surovín aj varené vajíčka. Nie však veľa. Obohatíme tak našu diétnu stravu o dostatočné množstvo bielkovín.

Uhorkovo-paradajkový šalát

Nasledujúci deň si do šalátu pridáme ešte po kila umytých čerstvých paradajok.

Pred spaním si môžeme uhorkovú diétu spríjemniť konzumáciou nízkotučného tvarohu. Diétne menu obmieňame počas celej doby trvania diéty.

 

dieta-chudnutie-pitny-rezim-173327.jpg